Betting och odds

Att slå vad om vad som kommer att hända är någonting som människan gjort sedan urminnes tider och idag kan dina gissningar inte bara ge dig glädjen i att du gissade rätt, utan även stora summor pengar. Denna typ av spel kallas för betting och innebär att du satsar pengar på vad som kommer att ske i ett speciellt sammanhang. För de olika utfallen som finns att väja mellan finns det sedan odds, som kan ge en indikation åt vilket håll det bär, men även en siffra på hur mycket du kan vinna om du tror på just detta alternativ.

Sportbetting
Det område som betting främst förekommer inom är sport och man kan här spela på det mesta. Vanligast är att man spelar ett spel där man ska plocka ut segraren i en match, men förutom detta finns det andra mindre spel som i sin tur kan ge större utdelningar. Du kan till exempel satsa på vilken spelare som gör det första målet, vad det slutliga resultatet blir eller om en viss målgest kommer att göras på plan.

Just för sport finns det en mängd färdiga spel som man kan använda sig av för att enkelt göra sina satsningar. Till exempel har Svenska Spel sitt välkända Stryktipset, där du en gång i veckan ska plocka ut rätt segrare i 13 fotbollsmatcher som spelas under en och samma dag. Det finns idag en hel del oddset tips som man kan ta hjälp utav när man ska välja vilket spel man vi spela på, samt hur stora summor man är villig att satsa på det hela.

Annan betting
En del bettingsajter erbjuder även spel på mer vardagliga ting, där egentligen vem som helst kan vara med och gissa. Vanliga spel som återkommer från år till år är om vi kommer att få snö på julafton, om det kommer regna på midsommar samt vem som vinner Melodifestivalen. När det kommer till att satsa pengar på till exempel vädret så finns det ingen direkt fakta som man kan ta hjälp av, förutom de metrologiska rapporterna som visas på tv och i tidningar. Sedan kan man även titta på hur det har sett ut tidigare år och utifrån det försöka göra en uppskattning om hur det an tänkas bli denna gång.
När det kommer till spel på vem som vinner ett program som Melodifestivalen finns det en mängd olika aspekter som man kan titta på. Till exempel kan det vara hur bra du själv tycker att låten är, vad tidningarna skriver om låtarna samt hur folk i din närhet tycker. Dra därför nytta av denna information innan du lägger ditt spel, för att öka chanserna till en bra utdelning.

Eftersom ingen människa kan förutspå framtiden och vara helt säker på vad sm kommer att ske så är ändå magkänslan och en ren gissning någonting som man kan ha med sig när man spela på odds. Vad som helst kan hända och det är inte helt ovanligt att små förändrade förutsättningar ändrar det slutliga resultatet och även vinstchanserna för många spelare.