Hur många ”Jumanji”-filmer finns det?

”När vi pratar om Hollywoods mest älskade äventyrsfilmer, kommer vi osökbart att tänka på ”Jumanji”-serien.

Denna ikoniska filmserie, som började sin resa 1995, har ständigt fascinerat fansen med sin unika blanding av spänning, humor och action.

Men hur många filmer innehåller denna serie egentligen?

Jumanjis resa genom Hollywood

Den första filmen ”Jumanji” kom 1995 och bjöd på Robin Williams i en av huvudrollerna.

Filmen var en hit och sedan dess har vi sett tre andra filmer; ”Zathura: A Space Adventure” 2005, ”Jumanji: Welcome to the Jungle” 2017 och ”Jumanji: The Next Level” 2019.

Vardera film har sin egen speciella berättelse, men alla är på något sätt kopplade till det magiska spelet Jumanji.

Översikt över alla Jumanji filmerna

Det finns fyra filmer som direkt relaterar till ”Jumanji”-konceptet:

  1. Jumanji (1995): Den ursprungliga filmen med Robin Williams, där ett brädspel bringar vildmarkens faror till den verkliga världen.
  2. Zathura: A Space Adventure (2005): Även om den inte bär namnet ”Jumanji”, är den baserad på en bok av samma författare, Chris Van Allsburg, och har ett liknande koncept där ett brädspel förvandlar ett hus till en intergalaktisk rymdfarkost. Vissa betraktar den som en andlig uppföljare till ”Jumanji”.
  3. Jumanji: Welcome to the Jungle (2017): En modern uppföljare där tonåringar dras in i ett videospelversion av Jumanji. Huvudrollerna spelas av Dwayne ”The Rock” Johnson, Kevin Hart, Jack Black och Karen Gillan.
  4. Jumanji: The Next Level (2019): En direkt uppföljare till ”Welcome to the Jungle”, där karaktärerna återvänder till spelet, men med nya karaktärsroller och miljöer.

Jumanji: Från film till spel

Medan filmerna har varit en hit i box office, tar den framstående spelleverantören Playtech nu ”Jumanji”-konceptet till en helt ny nivå. I början av augusti avslöjade Playtech att de planerar att lansera ”Jumanji: The Bonus Level”, ett livespel som drar inspiration direkt från filmerna.

Detta kommer att bli det allra första livespelet någonsin som drar inspiration från en Hollywoodfilm, vilket sätter en ny standard för spelvärlden. Medan spelbranschen har sett en mängd slotspel baserade på blockbuster-filmer, bryter ”Jumanji: The Bonus Level” ny mark.

Spelarna kommer att transporteras rakt in i Jumanji-världen, där de kan förvänta sig samma faror och överraskningar som karaktärerna i filmerna upplever. Det faktum att spelet kommer att streamas live från en av Playtechs största och mest avancerade studior förstärker bara spänningen.

Edo Haitin, CEO på Playtech Live, kommenterade lanseringen av spelet med stor entusiasm. Han underströk företagets stolthet över att föra magin från den populära filmserien till live spelområdet.

Mer om Playtech

Playtechs beslut att omvandla ”Jumanji” till ett live casinospel understryker deras ständiga strävan efter innovation. Företaget, som startade sin resa 1999, har sedan dess byggt ett starkt rykte för att producera högkvalitativa spelprodukter. Utöver livespel erbjuder de också ett brett utbud av online slots och andra speltjänster, vilket förstärker deras position som en av de mest inflytelserika spelutvecklarna i branschen.

Sammanfattningsvis, medan ”Jumanji”-filmserien fortsätter att förtrolla publik världen över, tar spelvärlden nu del av dess magi tack vare Playtechs innovativa tänkande.